Uutiset

usva

Syksy saapui, jo vaihtui lokakuu – kajakkimelonta jatkuu…

Nyt lokakuulla VesiVaeltajat avoinna perjantai – sunnuntai 1.11. saakka!

Jo tuttuun tapaan: VesiVaeltajat avoinna syyskuussa joka päivä klo 9-21. Huom! Viikolla 40 (28.9. – 4.10.) olemme vielä avoinna joka päivä!

Sekä nyt alkavana syyskuun jokaisen lauantaina, alkaen 5.9. klo 16.oo VesiVaeltajien ruskamelonnat Hankavesi-järvellä. Säiden salliessa melomme Hankasaaren ympäri. Lähtöpaikka on saunaravintola Kiulun välittömästä läheisyydessä. Retken jälkeen ehdit loistavasti nauttia Kiulun sauna- sekä ravintolatarjonnasta! Melontaretkelle osallistuminen ei vaadi suurempaa kajakkimelontakokemusta. Ryhmäkoko max 7 hlöä, eli paikkoja rajoitetusti, alarajaa ei ole. Myös näiden retkien hinta on sama kuin muissakin opastetuissa retkissä. Säävaraus. Tiedustelut p. 040-5452913 Tervetuloa melomaan!

P.S. Ja mikäli Ouluvedellä mielit meloa, ethän unohda Vanha Pappila Hetkeä!

Kaksikko Prijon CL 490

Kaksikolla melomaan! Prijon CL490 -kaksikon etupaikalle kippariksi nyt myös nuorempi meloja. Melontaliivit löytyy; alk. 30kg. 
Kaksikko soveltuu päiväretkille järvimelontaan. Käytössä kajakki on osoittautunut tukevaksi ja vakaaksi. Varusteena mm. muotoillut istuimet, säädettävät jalkatuet ja reisituet,takalaipio sekä pakkausluukku takana. Kaksikossa on myös peräsin. Peräsin onkin kajakeissa se herkin osa rikkoontumaan, joka tuleekin ehdottomasti nostaa vedestä rannan lähestyessä. Ilman peräsintä kaksikolla melominen saattaa mennä haastavaksi. Kaksikkoa vuokrataan ensisijaisesti 3 tunnin – 2 vrk ajoiksi. Tervetuloa melomaan! 

Elokuun melontatapahtumia!

Perjantaina 28.8. Ylävesien Yö  Vol. 3 – tapahtuma! Ylävesien Yössä erilaisia kulttuurin ja liikunnan pop up -tapahtumia ja -esityksiä ympäri Ähtäriä. VesiVaeltajat myös mukana viime vuotiseen tapaan kajakkien pop-up-vuokrauksen merkeissä Kunnan/Sahanrannassa!  – VesiVaeltajat paikalla klo 17-20 – vuokra 5 €/ 30min./ kajakki. Hinta sis. kajakin, mela, melontaliivit, aukkopeite sekä opastuksen maissa välineiden käyttöön. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla!

Myynnissä myös “VesiVaeltajat” -postikortteja sekä “Melonnan perusteet” -opaskirjasia. Tervetuloa! p. 040-5452913

Elokuun lopulla Suomen Luonnon päivä 29.8. Arpaisilla! VesiVaeltajien osalta melontaretkiä Iso Koirajärvellä. Päivän aikana retket klo 11.oo, klo 13.oo ja klo 14.3o, kesto n. 90 min. Retken hinta 33 e/ hlö sis. kajakin ja melan lisäksi aukkopeite, melontaliivi sekä opastus maissa että vesillä. Retket melotaan Rainbow Oasis- kajakeilla. Paikkoja rajoitetusti, ennakkoilmoittautuminen välttämätön. Säävaraus. Tervetuloa viettämään Suomen Luonnon päivää! p. 040-5452913

*****     *****     *****

Elokuulla myös VesiVaeltajien iltamelontoja! Jatkuen tiistaina 18.8. klo 18.oo seuraava torstaina 20.8. klo 18.oo sekä keskiviikkona 26.8. klo 18.oo.  Melotaan vaihtelevilla järvikohteilla. Retkien kokonaiskesto 2-3 tuntia, hieman kohteesta johtuen. Taukoa laavulla/tulipaikalla omin eväin. Tulet tehdään metsäpalovaroitus huomioiden. Retkelle osallistuminen ei vaadi suurempaa kajakkimelontakokemusta. Ryhmäkoko max 7 hlöä, eli paikkoja rajoitetusti, alarajaa ei ole. Myös näiden retkien hinta on sama kuin muissakin opastetuissa retkissä. Muutokset melontakalenteriin toki mahdollisia, jo säävarauksenkin puolesta. Tiedustelut p. 040-5452913 Tervetuloa melomaan!

Elokuun aloittaa heti sunnuntai-iltana 2.8. klo 21.oo sekä maanantaina 3.8. klo 21.oo opastetut kuutamomelonnat. Retkien kokonaiskesto n. 2-2½ tuntia, hieman kohteesta johtuen. Taukoa laavulla/tulipaikalla omin eväin. Tarvittaessa tehdään tulet! Retkille osallistuminen ei vaadi suurenpaa melontakokemusta.  Tervetuloa! p. 040-5452913

 

VesiVaeltajien heinäkuun iltamelonnat sekä Visit Ähtäri-verkkokaupan melontaretket!

Myös heinäkuulla illanvirkuille iltamelonnat! Alkaen maanantaina 6.7. klo 20.oo jatkuen seuraavasti; torstai 9.7. klo 20.oo, tiistai 14.7. klo 20.oo, tiistai 21.7. klo 19.oo ja torstai 30.7. klo 20.oo. Melotaan vaihtelevilla järvikohteilla. Retkien kokonaiskesto 2-3 tuntia, hieman kohteesta johtuen. Taukoa laavulla/tulipaikalla omin eväin. Tulet tehdään metsäpalovaroitus huomioiden. Retkelle osallistuminen ei vaadi suurempaa kajakkimelontakokemusta. Ryhmäkoko max 7 hlöä, eli paikkoja rajoitetusti, alarajaa ei ole. Myös näiden retkien hinta on sama kuin muissakin opastetuissa retkissä. Muutokset melontakalenteriin toki mahdollisia, jo säävarauksenkin puolesta. Tiedustelut p. 040-5452913 Tervetuloa melomaan!

Huom! Ja edelleen VesiVaeltajien iltamelontoja myös myynnissä Visit Ähtäri -verkkokaupassa! Näitä retkiä melotaan koko kesän ajan ( myös heinä-elokuussa) keskiviikkoisin. Melontakohteena on Hankavesi-järvi. Myös näistä retkistä voi ennen ostopäätöksen tekoa kysyä lisää. p.040-5452913 Tervetuloa!

Kesäkuun ilta-yömelonnat pienryhmille sekä Visit Ähtäri -verkkokaupan melontaretket!

Nyt kesäkuussa illanvirkuille ilta-yömelonnat Ähtärin lähivesillä! Alkaen maanantaina 1.6 klo 18.oo, jatkuen seuraavasti: torstai 4.6. klo 18.oo, tiistai 9.6. klo 21.oo, torstai 11.6. klo 21.oo, tiistai 16.6. klo 21.oo, torstaina 18.6. klo 21.oo sekä tiistai 23.6 klo 21.oo sekä vielä torstaina 25.6. klo 21.oo. Ja vielä tiistaina 30.6. klo 20.oo. Retkien kokonaiskesto 2-3 tuntia, hieman kohteesta johtuen. Taukoa laavulla/tulipaikalla omin eväin. Retkelle osallistuminen ei vaadi suurempaa kajakkimelontakokemusta. Ryhmäkoko max 7 hlöä, eli paikkoja rajoitetusti, alarajaa ei ole. Myös näiden retkien hinta on sama kuin muissakin opastetuissa retkissä. Muutokset melontakalenteriin toki mahdollisia, jo säävarauksenkin puolesta. Tiedustelut p. 040-5452913 Tervetuloa melomaan!

VesiVaeltajien iltamelontoja nyt myös myynnissä Visit Ähtäri -verkkokaupassa! Näitä retkiä melotaan koko kesän ajan keskiviikkoisin. Melontakohteena on Hankavesi-järvi. Myös näistä retkistä voi ennen ostopäätöksen tekoa kysyä lisää. p.040-5452913

 

Vesillä on väljää – VesiVaeltajat avoinna!

Melontakausi 2020 on alkanut! Vuokraamme kajakkeja sekä järjestämme opastettuja retkiä 24/7 nyt vapusta syyskuun loppuun. Lokakuussa olemme avoinna tuttuun tapaan perjantai – sunnuntai. Kesäkuusta alkaen on luvassa myös ilta- sekä yömelontoja aiempien vuosien tapaan.

Tämänhetkinen normaalista poikkeva tilanne vaikuttaa VesiVaeltajien toimintaan sen verran, että perinteisiä toukokuun “iltamelontoja” ei tämän hetken (30.4.) tilanteen mukaan nyt kuitenkaan järjestetä, vaikka VesiVaeltajien toiminta-alueen kunnissa virustilanne on ollut rauhallinen. Nämä iltamelonnat ovat olleet ns. avoimia retkiä, joille on voinut osallistua keskenään vieraita melojia. Mutta huom! Opastettuja retkiä tehdään tilauksesta keskenään tuttujen melojien kesken, max 7 hengen ryhmiin saakka. Kustannukseltaan nämä tilauksesta melottavat retket eivät poikkea “iltamelontojen” hinnoista.

Kajakkien vuokraus toimii normaalisti nyt heti vapusta alkaen. Kajakit ym. varusteet pestään/puhdistetaan joka käytön jälkeen, kuten menneinä vuosinakin on tehty. Ohessa vielä lainaus THL:n sivuilta “Pintojen osuus viruksen leviämisessä ei nykytiedon mukaan ole merkittävä. Koronavirukset ovat rakenteeltaan sellaisia, että ne eivät säily tartuttavina pinnoilla pitkään, etenkään vaihtelevissa lämpötiloissa. Pintojen, elintarvikkeiden tai tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole toistaiseksi havaittu.”

Joten ei muuta kuin; Tervetuloa melomaan! p. 040-5452913