Uutiset

kajakki putkessa

Kiitos!

Melontakausi 2022 on tullut päätökseen. Kiitos kajakkien vuokraajille sekä opastetuille melontaretkille osallistujille! Kiitos myös yhteistyökumppaneille! VesiVaeltajat avoinna vapusta 2023. Ensi kesän melontarientoja suunnitellessa parhaiten tavoitat marras-huhtikuulla sähköpostilla, tekstiviestillä sekä WhatsApp`illa. Tervetuloa melomaan!

Syksy saapuu, kajakkimelonta jatkuu!

 
Edit. 2.10.2022 Nyt lokakuussa VesiVaeltajat avoinna pe-su!
 
Jo tuttuun tapaan: VesiVaeltajat avoinna kohta alkavana syyskuun jokaisena päivänä sekä aina sunnuntai 2.10.2022 saakka klo 9.00- 21.00 !
Kajakkien vuokraus jatkuu siis totuttuun tapaan! Sekä, alkavana syyskuun jokaisen neljänä lauantaina, alkaen 3.9. klo 11.oo VesiVaeltajien ruskamelonnat Hankavesi-järvellä. Säiden salliessa melomme Hankasaaren ympäri, retkieväät nautitaan Hankasaaren laavulla. Lähtöpaikka on saunaravintola Kiulun läheisyydessä oleva veneidenlaskupaikka, Karhunkierros 167. Melontaretkelle osallistuminen ei vaadi suurempaa kajakkimelontakokemusta. Ryhmäkoko max 7 hlöä, eli paikkoja rajoitetusti, alarajaa ei ole. Myös näiden retkien hinta on sama kuin muissakin opastetuissa retkissä. Säävaraus. Tiedustelut p. 040-5452913 Tervetuloa melomaan!

 

yö

Elokuun ilta- ja kuutamomelonnat sekä pop-up!

 
19.8.2022 Ylävesien Yö! VesiVaeltajat mukana sahanrannassa pop-up kajakkivuokrauksen merkeissä, jo viidettä kertaa, klo 17.oo-20.oo! Tervetuloa!
 
Myös elokuulla VesiVaeltajien iltamelontoja, nyt keskiviikkoisin! Alkaen keskiviikkona 3.8. klo 19.oo seuraava 10.8. klo 19.oo sekä 17.8. klo 19.oo ja vielä keskiviikkona 24.8. klo 18.oo. Melotaan vaihtelevilla järvikohteilla. Retkien kokonaiskesto 2-3 tuntia, hieman kohteesta johtuen. Taukoa laavulla/tulipaikalla omin eväin. Tulet tehdään metsäpalovaroitus huomioiden. Retkille osallistuminen ei vaadi sen suurempaa kajakkimelontakokemusta. Ryhmäkoko max 7 hlöä, eli paikkoja rajoitetusti, alarajaa ei ole. Myös näiden retkien hinta on sama kuin muissakin opastetuissa retkissä. Muutokset toki mahdollisia, jo säävarauksenkin puolesta. Tiedustelut p. 040-5452913 Tervetuloa melomaan!
 
Myös Suomen Luonnon Päivän -melonta 27.8.2022 Keuruun Pihlajavedellä, kesto noin 4-5 tuntia 45 € / hlö sis. kajakin, tarvittavat melontavälineet opastuksen maissa että vesillä! Lähde mukaan!
 
Elokuun kuutamomelonnat viikon 32 viikonloppuna! Vesille lähdetään pe 12.8. sekä heti lauantaina sekä sunnuntaina kello 21.oo eli kolmena iltana samaan aikaan. Retken kokonaiskesto n. 2-3 tuntia. Tauko laavulla omin eväin. Tehdään tulet metsäpalovaroitus huomioiden! Retkelle osallistuminen ei vaadi suurempaa melontakokemusta. Mikäli pilvet vain sallivat, saamme nauttia täydenkuun loisteesta! Tervetuloa! p. 040-5452913

VesiVaeltajien iltamelonnat jatkuvat!

Myös heinäkuulla iltamelonnat illanvirkuille! Alkaen maanantaina 4.7. klo 21.oo jatkuen seuraavasti; torstai 7.7. klo 21.oo, keskiviikko 13.7. klo 21.oo, tiistai 19.7. klo 20.oo ja torstai 28.7. klo 20.oo. Melotaan vaihtelevilla järvikohteilla. Retkien kokonaiskesto 2-3 tuntia, hieman kohteesta johtuen. Taukoa laavulla/tulipaikalla omin eväin. Tulet tehdään metsäpalovaroitus huomioiden. Retkelle osallistuminen ei vaadi suurempaa kajakkimelontakokemusta, ovat vaativuudeltaan helppoja. Ryhmäkoko max 7 hlöä, eli paikkoja rajoitetusti, alarajaa ei ole. Myös näiden retkien hinta on sama kuin muissakin opastetuissa retkissä. Muutokset melontakalenteriin toki mahdollisia, jo säävarauksenkin puolesta. Tiedustelut p. 040-5452913 Tervetuloa melomaan!

VesiVaeltajien kesäkuun iltamelonnat!

Nyt kesäkuussa illanvirkuille ilta-yömelonnat Ähtärin lähivesillä! Alkaen torstaina 2.6 klo 19.oo, jatkuen seuraavasti: torstai 9.6. klo 20.oo, torstai 16.6. klo 20.oo, sekä keskiviikko 22.6 klo 21.oo Ja vielä tiistaina 28.6. klo 21.oo.
Retkien kokonaiskesto 2-3 tuntia, hieman kohteesta johtuen. Taukoa laavulla/tulipaikalla omin eväin. Retkelle osallistuminen ei vaadi suurempaa kajakkimelontakokemusta. Ryhmäkoko max 7 hlöä, eli paikkoja rajoitetusti, alarajaa ei ole. Muutokset melontakalenteriin toki mahdollisia, jo säävarauksenkin puolesta. Iltamelontoihin pätee myös näiden opastetujen retkien ohjeet! Tiedustelut p. 040-5452913 Tervetuloa melomaan!
 

VesiVaeltajat avoinna!

 

EDIT. 11.5. 2022 Jäät ovat pääosin sulaneet, joten melonta onnistuu lähes joka järvellä! Osin Ähtärinjärveä seilaa vielä isompaa jäätä, mutta eteläosa on myös täysin jäätön!

Vappu 2022 saapui ja sen myötä alkoi jälleen VesiVaeltajien uusi melontakausi! Tänä keväänä on kevät hieman myöhässä jo totutusta aikataulusta suhteessa vesistöjen jäiden lähtöön. Pääosin järvissä on nyt vielä (30.4.) jääpeite, mutta Ähtärinreitin vesistöistä joki-järvi-osuutta on jo reilusti jäistä vapaana. Joten melominen kyllä jo onnistuu! Otsikkokuvakin napattu nyt huhtikuulta.

Alkaneena toukokuuna kajakkien vuokraus toimii kuten aiemmin eli kajakit toimitetaan haluttuun kohteeseen teidän toivomana ajankohtana. Emme ole siis yhteen kohteeseen sidottuna. VesiVaeltajien opastetut iltamelonnat alkavat myöhemmin noin touko-kesäkuun taitteessa. Opastettuja melontaretkiä tehdään nyt toukokuulla toki tilauksesta asiakkaan toivomassa kohteessa!

Joten Tervetuloa melomaan!

P.S. Suomenselän Samoilijoiden iltamelonnat alkavat kesäkuun viikolla 23.

Kaksikko Prijon 490 CL

Kaksikolla melomaan! Prijon CL490 -kaksikon etupaikalle kippariksi nyt myös nuorempi meloja. Melontaliivit löytyy; alk. 30kg. 
Kaksikko soveltuu päiväretkille järvimelontaan. Käytössä kajakki on osoittautunut tukevaksi ja vakaaksi. Varusteena mm. muotoillut istuimet, säädettävät jalkatuet ja reisituet,takalaipio sekä pakkausluukku takana. Kaksikossa on myös peräsin. Peräsin onkin kajakeissa se herkin osa rikkoontumaan, joka tuleekin ehdottomasti nostaa vedestä rannan lähestyessä. Ilman peräsintä kaksikolla melominen saattaa mennä haastavaksi. Kaksikkoa vuokrataan ensisijaisesti 3 tunnin – 2 vrk ajoiksi. Tervetuloa melomaan!