Uutiset

VesiVaeltajat avoinna 1.5.2022

VesiVaeltajien melontakausi 2021 on tullut päätökseen. Iso kiitos asiakkaille sekä yhteistyökumppaneille menneestä kaudesta! Avaamme vappuna 2022. Kajakkeja voi toki tiedustella ensikesän rientoihin! Ajalle marraskuu-huhtikuu tavoittaa parhaiten sähköpostilla kuten myös WhatsAppilla että tekstiviestillä. Tervetuloa melomaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jo syksy saapui ja nyt myös lokakuu – mutta kajakkimelonta jatkuu!

Nyt lokakuulla VesiVaeltajat avoinna perjantai-sunnuntai, viimeinen viikonloppu 29.-31.10. Kajakkeja voi viikolla myös tiedustella, parhaiten tällöin tavoitat WhatsApp – / tekstiviestillä. Tervetuloa melomaan! p. 040-5452913

***** ***** *****

Jo tuttuun tapaan: VesiVaeltajat avoinna syyskuun jokaisena päivänä, aina sunnuntai 3.10.2021 saakka klo 9.00- 21.00 !

Kajakkien vuokraus jatkuu totuttuun tapaan sekä nyt alkavana syyskuun jokaisen neljänä lauantaina, alkaen 4.9. klo 16.oo VesiVaeltajien ruskamelonnat Hankavesi-järvellä. Säiden salliessa melomme Hankasaaren ympäri. Lähtöpaikka on saunaravintola Kiulun läheisyydessä. Retken jälkeen ehdit loistavasti nauttia Kiulun sauna- sekä ravintolatarjonnasta! Melontaretkelle osallistuminen ei vaadi suurempaa kajakkimelontakokemusta. Ryhmäkoko max 7 hlöä, eli paikkoja rajoitetusti, alarajaa ei ole. Myös näiden retkien hinta on sama kuin muissakin opastetuissa retkissä. Säävaraus. Tiedustelut p. 040-5452913 Tervetuloa melomaan!

P.S. Ja mikäli Ouluvedellä mielit meloa, ethän unohda Vanha Pappila Hetkeä!

Myös elokuulla melotaan – sekä illalla että kuutamolla!

Elokuun menneet:

Elokuun lopulla Suomen Luonnon päivä 28.8. ! VesiVaeltajien opastettu melontaretki Pihlajavedellä, kestoltaan noin 4-5 tuntia. Lähtö kellon 10.oo. Retken hinta 45 e/ hlö sis. kajakin ja melan lisäksi aukkopeiteen, melontaliivin sekä opastuksen maissa että vesillä. Retki melotaan Rainbow Oasis- kajakeilla. Paikkoja rajoitetusti, ennakkoilmoittautuminen välttämätön. Säävaraus. Tervetuloa viettämään Suomen Luonnon päivää! p. 040-5452913

Myös elokuulla VesiVaeltajien iltamelontoja! Alkaen torstaina 5.8. klo 19.oo seuraava torstaina 12.8. klo 19.oo sekä keskiviikkona 18.8. klo 19.oo ja vielä torstaina 26.8. klo 18.oo. Melotaan vaihtelevilla järvikohteilla. Retkien kokonaiskesto 2-3 tuntia, hieman kohteesta johtuen. Taukoa laavulla/tulipaikalla omin eväin. Tulet tehdään metsäpalovaroitus huomioiden. Retkelle osallistuminen ei vaadi sen suurempaa kajakkimelontakokemusta. Ryhmäkoko max 7 hlöä, eli paikkoja rajoitetusti, alarajaa ei ole. Myös näiden retkien hinta on sama kuin muissakin opastetuissa retkissä. Muutokset toki mahdollisia, jo säävarauksenkin puolesta. Tiedustelut p. 040-5452913 Tervetuloa melomaan!

Elokuun kuutamomelonnat heti jatkoksi lauantai-iltana 21.8. klo 20.3o sekä sunnuntaina 22.8 sekä tiistai-iltana 24.8. samaan aikaan. Retkien kokonaiskesto n. 2-3 tuntia, hieman kohteesta johtuen. Taukoa laavulla/tulipaikalla omin eväin. Tehdään tulet metsäpalovaroitus huomioiden! Retkille osallistuminen ei vaadi suurenpaa melontakokemusta. Josko taivaankappale lunan suhde pilviin olisi kohdillaan!  Tervetuloa! p. 040-5452913

Perjantaina 20.8. Ylävesien Yö  Vol. 4 – tapahtuma! Ylävesien Yössä erilaisia kulttuurin ja liikunnan pop up -tapahtumia ja -esityksiä ympäri Ähtäriä. VesiVaeltajat myös mukana jo neljännen kerran kajakkien pop-up-vuokrauksen merkeissä Kunnan/Sahanrannassa!  – VesiVaeltajat paikalla klo 17-20 – vuokra 5 €/ 30min./ kajakki. Hinta sis. kajakin, mela, melontaliivit, aukkopeite sekä lyhyt opastus maissa välineiden käyttöön. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla! Myynnissä myös “VesiVaeltajat” -postikortteja sekä “Melonnan perusteet” -opaskirjasia. Tervetuloa! p. 040-5452913

Huom! VesiVaeltajien iltamelontoja myös myynnissä Visit Ähtäri -verkkokaupassa! Nyt elokuulla vielä retket kahtena keskiviikkona 4.8. ja 11.8. klo 19.oo (Päivitä sivu tarvittaessa ja klikkaa kalenterin haluttua päivää). Melontakohteena on Hankavesi-järvi. Myös näistä retkistä voi ennen ostopäätöksen tekoa kysyä lisää. p.040-5452913 Tervetuloa!

 

VesiVaeltajien iltamelonnat jatkuvat! Retkiä myös Visit Ähtäri -verkkokaupassa!

Myös heinäkuulla iltamelonnat illanvirkuille! Alkaen maanantaina 5.7. klo 21.oo jatkuen seuraavasti; torstai 8.7. klo 21.oo, tiistai 13.7. klo 21.oo, maanantai 19.7. klo 20.oo ja torstai 29.7. klo 20.oo. Melotaan vaihtelevilla järvikohteilla. Retkien kokonaiskesto 2-3 tuntia, hieman kohteesta johtuen. Taukoa laavulla/tulipaikalla omin eväin. Tulet tehdään metsäpalovaroitus huomioiden. Retkelle osallistuminen ei vaadi suurempaa kajakkimelontakokemusta. Ryhmäkoko max 7 hlöä, eli paikkoja rajoitetusti, alarajaa ei ole. Myös näiden retkien hinta on sama kuin muissakin opastetuissa retkissä. Muutokset melontakalenteriin toki mahdollisia, jo säävarauksenkin puolesta. Tiedustelut p. 040-5452913 Tervetuloa melomaan!

Huom! Ja edelleen VesiVaeltajien iltamelontoja myös myynnissä Visit Ähtäri -verkkokaupassa! Näitä retkiä melotaan koko kesän ajan keskiviikkoisin, viimeinen verkkokaupan kautta ostettavissa oleva retki on 11.8. klo 19.oo (Päivitä sivu tarvittaessa ja klikkaa kalenterin haluttua päivää). Melontakohteena on Hankavesi-järvi. Myös näistä retkistä voi ennen ostopäätöksen tekoa kysyä lisää. p.040-5452913 Tervetuloa!

Kaksikko Prijon 490 CL

Kaksikolla melomaan! Prijon CL490 -kaksikon etupaikalle kippariksi nyt myös nuorempi meloja. Melontaliivit löytyy; alk. 30kg. 
Kaksikko soveltuu päiväretkille järvimelontaan. Käytössä kajakki on osoittautunut tukevaksi ja vakaaksi. Varusteena mm. muotoillut istuimet, säädettävät jalkatuet ja reisituet,takalaipio sekä pakkausluukku takana. Kaksikossa on myös peräsin. Peräsin onkin kajakeissa se herkin osa rikkoontumaan, joka tuleekin ehdottomasti nostaa vedestä rannan lähestyessä. Ilman peräsintä kaksikolla melominen saattaa mennä haastavaksi. Kaksikkoa vuokrataan ensisijaisesti 3 tunnin – 2 vrk ajoiksi. Tervetuloa melomaan! 

Kesäkuun iltamelonnat sekä VisitÄhtäri verkkokaupan melontaretket – jatkoa seuraa!

Nyt kesäkuussa illanvirkuille ilta-yömelonnat Ähtärin lähivesillä! Alkaen tiistaina 1.6 klo 19.oo jatkuen seuraavasti: torstai 3.6. klo 19.oo, keskiviikko 9.6. klo 20.oo, keskiviikko 16.6. klo 20.oo, sekä tiistai 22.6 klo 21.oo Ja vielä tiistaina 29.6. klo 21.oo. Retkien kokonaiskesto 2-3 tuntia, hieman kohteesta johtuen. Taukoa laavulla/tulipaikalla omin eväin. Retkelle osallistuminen ei vaadi suurempaa kajakkimelontakokemusta. Ryhmäkoko max 7 hlöä, eli paikkoja rajoitetusti, alarajaa ei ole. Näiden melontojen lähtöaikoja voidaan toki tarvittessa säätää asiakkaan toiveen mukaan, mikäli retkelle lähtijät ovat keskenään samaa seuruetta. Muutokset melontakalenteriin aina mahdollisia, jo säävarauksenkin puolesta. Tiedustelut p. 040-5452913 Tervetuloa melomaan!

*****     *****     *****

VesiVaeltajien iltamelontoja myös myynnissä Visit Ähtäri -verkkokaupassa! Näitä retkiä melotaan 10.6. alkaen koko kesän ajan, myös heinä-elokuulla keskiviikkoisin! (Viimeinen verkkokaupasta ostettavissa oleva melonta 11.8. Päivitä sivu tarvittaessa) Melontakohteena on Hankavesi-järvi. Myös näistä retkistä voi ennen ostopäätöksen tekoa kysyä lisää. p.040-5452913 Tervetuloa!

 

 

 

VesiVaeltajat avoinna – melontakausi 2021 on alkanut!

Otsikko jo sen kertoi! Vappu saapui ja sen myötä VesiVaeltajien 13. melontakausi alkoi! Nyt alkaneena toukokuuna kajakkien vuokraus toimii kuten aiemmin eli kajakit toimitetaan haluttuun kohteeseen teidän toivomana ajankohtana, emme ole siis yhteen kohteeseen sidottuna. VesiVaeltajien iltamelonnat alkavat myöhemmin touko-kesäkuun taitteessa. Opastettuja melontaretkiä tehdään nyt toukokuulla toki tilauksesta.

Ja sitten muutama sana siitä edelleen ajankohtaisesta aiheesta. Viimeisen vuoden aikana vaivannut virustilanne on ollut toimialueemme kunnissa myös viime aikoina rauhallinen. Kuten jo menneenä kautena, melontavälineet puhdistetaan joka käytön jälkeen. Ohessa lainaus THL:n sivuilta koskien ko. viruksen tartuntakykyä pinnoilta: Koronavirukset ovat kuitenkin rakenteeltaan sellaisia, että ne eivät säily tartuttavina pinnoilla pitkään. Arkielämässä viruksen tartuttamiskykyyn ja säilyvyyteen pinnoilla vaikuttavat mm. lämpötila, ilman kosteus, ilmanvaihto ja pinnan materiaalit. Elintarvikkeiden tai tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole toistaiseksi havaittu. Pintojen osuus viruksen leviämisessä ei nykytiedon mukaan ole merkittävä. (30.4.2021) Luonnollisesti seuraamme tilannetta.

Ulkona meillä on hyvä ilmanvaihto ja kuten ennenkin, vesillä on väljää, joten Tervetuloa melomaan!

P.S. Suomenselän Samoilijoiden iltamelonnat alkavat viikolla 21.